Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984  |  Blagajna: (011) 24 18 524

„STO MU GROMOVA POSTAO SAM MAJKA“ - gostovanje pozorišta iz Kikinde

„STO MU GROMOVA POSTAO SAM MAJKA“ - gostovanje pozorišta iz Kikinde

Представа „СТО МУ ГРОМОВА, ПОСТАО САМ МАЈКА“, рађена је по тексту Оливере Јелкић, а режију потписује Драган Остојић, глумац Народног позоришта из Кикинде.
У питању је прва, у целости луткарска, представа Дечијег позоришта „Лане“. Изузетно духовита стилизација живота на дну мора, уз помоћ сликовитих оригами лутака, али и уз специјалне светлосне ефекте, доприноси да представа изазива пуну дечију пажњу, осмехе и радозналост.  
Радња представе смештена је на днo мора, а у средишту је топла прича о морским коњићима који се по први пут суочавају са трудноћом и променама које она доноси. Како је, код морских коњића, мужјак тај који носи и „рађа“ младе, ситуација се знатно усложњава и комликује. Заправо, кроз живот морских коњића, персонификован је људски живот. Осим морских коњића, деца ће се упознати и са другим рибама, чак и једном врло опасном. Посејдон ће их сигурно изненадити и насмејати.
Гледајући ову представу, уживаћете у одличним сонговима које је за овај комад компоновала Светлана Милић, као и у живописној сценографији коју потписује Милан Вујић. За креацију и израду лутака заслужан је оригами мајстор Јован Исаков. Представу одликују искрене емоције и сјајан сценски покрет наших глумаца.
У овом комаду анимација лутака поверена је глумачком ансамблу који броји седам глумаца, а то су Гордана Раушки, Јована Попов, Теодора Станков, Александар Малетин, Корнел Екреш, Милан Вујић и Александар Круљ.
Представа је намењена деци предшколског и основношколског узраста.
Представа траје 35 минута.